MUST DECO 2006

MUST DECO 2006

Αν και το οικόπεδο είναι γωνιακό, η κατοικία μορφολογικά διακρίνεται από τις καθαρές και λιτές της γραμμές, τα κάθετα και οριζόντια στοιχεία της και τις αυστηρές λεπτομέρειες που τονίζουν τις οπτικές φυγές προς τη θάλασσα της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου.

Η οικοδομή αναπτύσσεται κατακόρυφα σε δύο επίπεδο, με εξαίρεση το χώρο του σαλονιού και της εισόδου που παραμένει μόνο στον ισόγειο χώρο της κατοικίας, αλλά με διαφορετικούς όγκους και διακρίνεται από τα λίγα και μικρά ανοίγματα στους κύριους δρόμους που την περικλείνουν. Τα μεγάλα ανοίγματα προς τα βορειοανατολικά προσφέρουν απρόσκοπτη θέα και άπλετο φως στους χώρους του σαλονιού / καθιστικού, κουζίνας και τραπεζαρίας, καθώς και ενός υπνοδωματίου, ενώ στο επίπεδο του ορόφου τοποθετούνται τρία υπνοδωμάτια και ένας βοηθητικό χώρος.

Βασικό μέλημα των μελετητών καθόλη τη διάρκεια της εκπόνησης του σχεδιασμού ήταν οι (οπτικές φυγές ) το άπλετο φως και η άμεση σύνδεση των εσωτερικών χώρων με τους εξωτερικούς . Παράλληλα το άσπρο διαδέχεται το ξύλο, ενώ η διαφάνεια παρεμβαίνει και εξελίσσεται στρατηγικά στο συμπαγές κέλυφος.